24/7 bereikbaar: 013 504 24 02 voor afspraak,
info & spoed
 
  
Nieuws

Rundvee13-6-2019

Korting op Koekompas bij snel aanmelden

Iedere melkveehouder moet voor 31 december 2019 een Koekompas hebben uitgevoerd op zijn bedrijf. Het opgestelde Koekompas wordt digitaal aangemeld op Zuivelplatform. Deze uiterste datum is dus een harde datum.

Per Koekompas heeft de dierenarts zo’n drie uur tijd nodig, waarvan ongeveer twee uur voor het bedrijfsbezoek. Om te voorkomen dat alle Koekompassen op het laatste moment uitgevoerd moeten worden willen we vanaf augustus beginnen met het opstellen van Koekompas.

U krijgt korting als U zich op tijd aanmeldt  én de Koekompas vragenlijst invult. Doet u dat voor 1 augustus dan krijgt U  12 % korting op het Koekompas, aanmelden voor 1 september geeft 9 % korting en aanmelden voor 1 oktober geeft 6 % korting. Veehouders waarbij het Koekompas al is uitgevoerd krijgen alsnog 12 % korting.

Voor het Koekompas wordt de tijd in rekening gebracht en een vast basisbedrag. De korting wordt berekend over de tijd en het basisbedrag.

 

Aanmelden voor Koekompas gaat voor veehouders die melk leveren aan Friesland Campina als volgt:

  • U logt op de gebruikelijke wijze in op melkweb.
  • Ga naar ‘Menu’ en klik op ‘externe links’.
  • Selecteer KoeKompas, u komt automatisch in uw KoeKompas omgeving terecht.

Melkveehouders die melk leveren aan ander partijen kunnen ook inloggen via de site van hun zuivel organisatie.

 

In uw koekompas omgeving moet u uw dierenarts selecteren en vult u de koekompas vragenlijst in. Het is de bedoeling dat u uw vaste bedrijfsdierenarts selecteert. Bedrijven met als vaste dierenarts Rianne Klerx of Huub van Wijk krijgen nog bericht wie hun koekompas dierenarts wordt.

 

Zonder de ingevulde vragenlijst kan de dierenarts geen Koekompas invullen. Zonder ingevulde vragenlijst ontvangt u daarom ook geen korting. Als het veehouder gedeelte is ingevuld neemt de dierenarts contact met u op om een afspraak te maken.

Voor deze afspraak moet dus ongeveer twee uur tijd ingerekend worden. Ter voorbereiding op het bedrijfsbezoek vragen we u om op voorhand een aantal gegevens over de stalinrichting op te meten. Dit formulier ontvangt u van de praktijk.

Het is nodig dat u tijdens het uitvoeren van het Koekompas op uw bedrijf aanwezig bent. De afspraak kan niet gekoppeld worden aan een bedrijfsbezoek. Het streven is om het Koekompas in één keer af te werken.

 

Lukt het inloggen niet  of heeft u problemen met het selecteren van de dierenarts of heeft u vragen, neem dan contact op met de praktijk en vraag naar Anne of Janna of een rundveedierenarts.

Facturen digitaal13-6-2019

Sinds enige tijd biedt Dierenartsen Midden Brabant de mogelijkheid facturen digitaal te ontvangen. Steeds meer veehouders maken gebruik van deze service. Wilt u ook gebruik maken van deze service, dan kunt u dit doorgeven via 013-5042402 of per mail naar info@damb.nl
 Lees verder

Hittestress bij koeien13-6-2019

De zomer staat voor de deur: hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid dus ook. Een koe voelt zich comfortabel tot een omgevingstemperatuur van 20°C. Hoe hoger de melkproductie, hoe hoger ook de warmteproductie van de koe en dus ook hoe sneller de koe last zal krijgen van hittestress. Verschijnselen van hittestress: Verminderde …
 Lees verder

Blauwtong8-5-2019

Via e-mailberichten hebben we melkveehouders de afgelopen weken geïnformeerd over Blauwtong. Graag zetten we de belangrijkste zaken nog op een rij. Sinds 2015 is er een opmars van Blauwtongvirus type 8 (BTV-8) vanuit Zuid-Europa. Inmiddels heeft dit virus via de knut ook dieren in België geïnfecteerd. Daarom is België sinds …
 Lees verder

Stand van zaken Koekompas8-5-2019

Om te kunnen voldoen aan de voorwaarde dat iedere melkveehouder voor 1 januari 2020 een actueel KoeKompas voor zijn bedrijf heeft, zijn drie rundveedierenartsen van DAMB gestart met de IKM cursus. De IKM cursus is een voorwaarde om een KoeKompas op te kunnen stellen. Mark Bertens, Gijs van de Ven en Ties Peijnenburg volgen deze cursus. Bij het opstellen …
 Lees verder

Klauwverzorgen volgens het vijfstappenplan?8-5-2019

Op 12 april 2019 organiseerde het Klauwgezondheidsteam Zuid Nederland (KGTZ) de tweede workshop klauwverzorging. Na een korte introductie zijn vijf veehouders onder leiding van klauwverzorger Johan Hardeman en dierenarts Rianne Klerx aan de slag gegaan met de klauwen. Het vijfstappenplan is de leidraad bij een goede klauwverzorging en stond dan ook …
 Lees verder

8 tips voor een betere uiergezondheid in de droogstand12-4-2019

Inmiddels loopt het project MAX 10 met als doel minder dan 10% nieuwe infecties in de droogstand bijna een jaar. Het MAX 10 project loopt op meerdere praktijken verdeeld over Nederland. Zoetis heeft uit de ervaringen die zij hebben opgedaan met dit project 8 relatief eenvoudige tips verzameld die er voor kunnen zorgen dat het doel (maximaal 10% nieuwe …
 Lees verder