Vliegenbestrijding

Vliegenbestrijding


Bescherm uw dieren tegen overlast van vliegen en knutten

Na een warme aprilmaand is er de afgelopen dagen ook weer wat neerslag gevallen. Deze regen was hard nodig voor alle gewassen op het land. Maar deze combinatie zorgt ook voor een optimaal klimaat voor insecten. Wacht niet langer met bestrijding van vliegen bij de bron. Neem maatregelen rondom strohokken, mestopslag en andere plaatsen op het erf waar vliegen zich verspreiden.

Door vliegen en knutten te bestrijden kunt u de overdracht van ziektes als
Blauwtong, Schmallenberg virus (misvormde kalveren), Houw (ontsteking van de ogen, met tijdelijke blindheid tot gevolg) en Zomerwrang (etterige mastitis; kan ook bij koeien op stal!) beperken. De beschikbare behandelingen voor op het dier zijn:

  • Tectonik® /Deltanil: als pour-on. Werkingsduur tegen vliegen 7 weken, werkingsduur tegen knutten 4 weken, 25 ml per dier, alle dieren tegelijk behandelen, wachttijd melk 0 dagen, vlees 3 dagen. Geschikt voor melkgevende koeien.
  • Auriplak® oorflappen voor pinken en droogstaande koeien in de weide (werkingsduur 4 maanden). 2 oorflappen per dier. Wachttijd vlees en melk 0 dagen. Bij toediening van Auriplak oorflappen aan jongvee dan kan u deze dieren gelijk voorzien van een mineralen (FertiPlus) en/of ontwormingsbolus (Repidose Forte).


 


Vorig bericht