24/7 bereikbaar: 013 504 24 02 voor afspraak,
info & spoed
 
  
Gezelschapsdieren

Buitenland

Als uw kat mee naar het buitenland gaat zijn een aantal wettelijke verplichtingen van toepassing.

Regelgeving voor landen binnen de Europese Unie: sinds juli 2004 moeten honden, katten en fretten:
• een geldige rabiës (hondsdolheid) vaccinatie hebben gehad, minimaal 3 weken voor vertrek
• een microchip hebben (of een duidelijk leesbare tatoeage hebben)
• een officieel Europees vaccinatiepaspoort hebben
• katten jonger dan 3 maanden kunnen nog niet tegen rabiës gevaccineerd worden. De invoer van deze jonge dieren is per lidstaat anders geregeld. Informeer bij de ambassade van het land van bestemming of neem een kijkje op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (www.LICG.nl).
• Sinds 1 januari 2012 is voor het reizen naar o.a. het Verenigd Koninkrijk (Schotland, Engeland en Wales), Zweden en Malta geen bloedonderzoek meer nodig en geldt voor deze landen de normale EU regelgeving zoals hierboven beschreven.

Voor exacte en de laatste informatie over dit onderwerp kunt u met uw vragen terecht bij onze praktijk, bij de ambassade van het betreffende land of neem een kijkje op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (www.LICG.nl).

Microchip
De microchip is een diervriendelijk, fraudebestendig identificatiemiddel voor uw huisdier. Het is een klein onbreekbaar buisje (zo groot als een rijstekorreltje) waarin de unieke identificatiecode is opgeslagen. Na het inbrengen verkleeft de microchip met het omliggende weefsel en blijft gedurende het hele leven aanwezig.

Het inbrengen van een chip is niet meer dan het geven van een injectie en kan op het spreekuur worden gedaan. De microchip wordt via de injectienaald onder de huid in de nek. Dit is vrijwel pijnloos en geeft verder geen hinder. Na het inbrengen van de chip ondertekent u een formulier met de gegevens van u, uw huisdier en het chipnummer. Wij zorgen ervoor dat deze gegevens worden geregistreerd in de centrale databank.

De meeste dierenartsen, asiels en grenskantoren hebben een chipreader waarmee dit nummer gemakkelijk af te lezen is. Op deze manier kan van zoekgeraakte huisdieren de eigenaar worden opgespoord. Wel is het zaak om uw gegevens bij de databank up-to-date te houden en eventuele wijzigingen door te geven aan de databank. Dit kan telefonisch of direkt via www.ndg.nl.
 

Met uw huisdier kunt u bij de volgende locaties van DAMB terecht
Diessen
Dierenkliniek Diessen
Beekseweg 11A
5087 KA Diessen
T 013 504 2402
diessen@damb.nl
Goirle
Dierenkliniek Goirle
Abcovenseweg 17
5051 PT Goirle
T 013 504 2402
goirle@damb.nl
Tilburg
Dierenkliniek Stokhasselt
Strausslaan 118
5011 KJ Tilburg
T 013 504 2402
tilburg@damb.nl