24/7 bereikbaar: 013 504 24 02 voor afspraak,
info & spoed
 
  
Gezelschapsdieren

Microchip

Vanaf 1 april 2013 gaat de chip- & registratieverplichting van honden eindelijk van start. Na jarenlange speculaties en bijna-verplichtingen, is het dit keer menis. Voor katten geldt deze regeling (nog) niet.

 

De microchip is een diervriendelijk, fraudebestendig identificatiemiddel voor uw huisdier. Het is een klein onbreekbaar buisje (zo groot als een rijstekorreltje) waarin de unieke identificatiecode is opgeslagen. Na het inbrengen verkleeft de microchip met het omliggende weefsel en blijft gedurende het hele leven aanwezig.

 

Het inbrengen van een chip is niet meer dan het geven van een injectie en kan op het spreekuur worden gedaan. De microchip wordt via de injectienaald onder de huid in de nek en geeft verder geen hinder. Na het inbrengen van de chip ondertekent u een formulier met de gegevens van u, uw huisdier en het chipnummer. Wij zorgen ervoor dat deze gegevens worden geregistreerd in de centrale databank.

 

De meeste dierenartsen, asiels en grenskantoren hebben een chipreader waarmee dit nummer gemakkelijk af te lezen is. Op deze manier kan van zoekgeraakte huisdieren de eigenaar snel worden opgespoord. Wel is het zaak om uw gegevens bij de databank up-to-date te houden en eventuele wijzigingen door te geven aan de databank. Dit kan telefonisch of direkt via www.ndg.nl.

 

Als u met uw hond of kat de grens over wilt gaan, dan is een microchip ook verplicht.

Meer info over 'met mijn dier naar het buitenland'
Met uw huisdier kunt u bij de volgende locaties van DAMB terecht
Diessen
Dierenkliniek Diessen
Beekseweg 11A
5087 KA Diessen
T 013 504 2402
diessen@damb.nl
Goirle
Dierenkliniek Goirle
Abcovenseweg 17
5051 PT Goirle
T 013 504 2402
goirle@damb.nl
Tilburg
Dierenkliniek Stokhasselt
Strausslaan 118
5011 KJ Tilburg
T 013 504 2402
tilburg@damb.nl