Het laatste half jaar zien we een toenemend percentage afkeuringen door onderhuidse ontstekingen bij vleeskuikens.
Deze onderhuidse ontstekingen wordt ook wel “Cellulitis” genoemd en wordt gekenmerkt door pus en geel ontstekingsweefsel uitgebreid onder de huid op dijen, …
Onlangs hebben de vleeskuikenhouders bericht gehad van de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa) met daarin het antibioticagebruik van hun bedrijf en de indeling in bijbehorende categorie.
Uit de rapportage blijkt volgens de SDa dat het antibioticumgebruik bij vleeskuikens in 2014 met …
Nu de lente in de lucht hangt en het weideseizoen voor de deur staat, is het belangrijk om stil te staan bij de ontworming van uw (jong)vee.
Maagdarmwormen
Maagdarmwormen veroorzaken nauwelijks zichtbare schade, maar kunnen wel een daling veroorzaken in de groei van jongvee of de …
Hittestress bij koeien leidt vaak tot een sterke daling in voeropname en melkproductie, een daling van de weerstand en toename van vruchtbaarheidsproblemen. Door aanpassingen in de omgeving en het rantsoen van de koeien kunnen veel van deze problemen voorkomen worden.
Symptomen van …
Bij vleeskuikenouderdieren en leghennen hebben we regelmatig te maken met worminfecties. De meest bekende (en zichtbare) soorten zijn de grote en kleine spoelworm en de lintworm. Daarnaast komt ook de haarworm nog weleens voor, met name bij kippen die buiten lopen. Per wormsoort verschilt de schade …
Laten zien wat je doet en doen wat je beloofd te doen zijn de kernwaarden van het rundveeteam van DAMB. Belangrijke aandachtspunten zijn daarbij kwaliteit dierwelzijn en volksgezondheid.
Vandaar onze drijfveer: Uw bedrijf onze zorg!
Nu het melkquotum achter ons ligt en elke liter melk …