24/7 bereikbaar: 013 504 24 02 voor afspraak,
info & spoed
 
  
Landbouwhuisdieren

Dierenartsen

De diergeneeskundige zorg op de pluimveebedrijven wordt verzorgd door erkende pluimveedierenartsen. Het team bestaat uit Pim Eshuis (UDN 229008), Sible Westendorp (UDN 943002) en Maarten van den Berg (UDN 1101842). Onze dierenartsen staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

 

Pim Eshuis: sinds 1981 werkzaam in de pluimvee vanuit Diessen.
Veel ervaring in de hele pluimveeketen (behalve kalkoenen) in binnen en buitenland.
Betrokken bij pluimveeonderzoek en studiegroepen. Doet aan service en kwaliteit geen concessies.

Sible Westendorp: Geboren in Friesland als zoon van een melkveehouder ben ik na de hogere landbouwschool en een korte periode werkzaam als veehouder, gaan studeren in Utrecht. Vrij snel na mijn afstuderen in 1986, ben ik in Brabant terecht gekomen in een gemengde groepspraktijk en hier blijven werken vanuit Hooge Zwaluwe. Aanvankelijk als gemengd practicus, later voor alleen landbouwhuisdieren. In 2006 heb ik de gemengde praktijk verlaten om mij te volledig bezig te houden met pluimvee vanuit de Pluimveedierenartsenpraktijk West Nederland in Hoeven. Mijn werk bestaat uit praktijk doen, onderwijs en cursus geven, organisatorisch werk en participeren bij onderzoek. Vooral de postmortale diagnostiek (secties doen) heeft daarbij mijn interesse.
De pluimveepraktijk van DAMB en mijn praktijk overlappen elkaar. Een logische keuze om dan samen te gaan werken. Met onze specifieke kennis kunnen we elkaar goed aanvullen.

 

Maarten van den Berg: Bij deze wil ik mezelf graag even voorstellen. Mijn naam is Maarten van den Berg en in januari 2015 kom ik het pluimveeteam van Dierenartsen Midden Brabant en Pluimveedierenartsenpraktijk West Nederland versterken. Gemiddeld genomen zal ik drie dagen in de week voor Dierenartsen Midden Brabant werken en twee dagen in de week voor Pluimveedierenartsenpraktijk West Nederland.

Ik ben getogen op een gemengd landbouwbedrijf met leghennen, melkkoeien en een boerderijwinkel op het Brabantse platteland van Uden. Gezien mijn interesse in de veehouderij was het een logische stap om na de middelbare school naar Utrecht te gaan. Hier heb ik afgelopen december mijn diploma als dierenarts in ontvangst mogen nemen.
Tijdens de studie heb ik me eerst breed georiënteerd op alle landbouwhuisdieren, maar uiteindelijk is de keuze er op gevallen om me vol overgave op het pluimvee te storten. Tijdens mijn afsluitende stage heb ik in beide praktijken al met het dierenartsenteam en een groot aantal veehouders kennis kunnen maken. Voor mij was het dan ook een logische stap om te solliciteren voor een baan binnen deze praktijken. Ik ben heel erg content dat ik hier aan de slag kan en kijk uit naar een prettige samenwerking.
Mijn ambitie is om door middel van een open communicatie in combinatie met alle aanwezige kennis en ervaring de doelstellingen van de pluimveebedrijven na te streven. 

boerenwinkel.nl
Neem contact op met onderstaande locatie
Diessen
Dierenkliniek Diessen
Beekseweg 11A
5087 KA Diessen
T 013 504 2402
info@damb.nl