Oververhitting

Oververhitting


Elk jaar lees je wel meerdere van deze droevige berichten; “hond bezweken aan oververhitting”.  Sommige eigenaren denken nog te vaak: “de autoruiten op een kier en we zijn maar even weg, dus dat kan best wel even”. Besef goed dat de temperatuur in een auto, zelfs in de schaduw, bliksemsnel oploopt. Je kan er veel leed mee voorkomen.
Ook wandelen op geasfalteerde paden bij zomers weer is een slecht idee. Bij een temperatuur van 25 graden bedraagt de temperatuur van asfalt ruim 50 graden in de zon. Bij meer dan 30 graden stijgt de temperatuur van asfalt zelfs tot ruim 60 graden. Maak dat blokje om dus in de ochtend of avond en voorkom brandwonden op de kussentjes van uw hond.
Mocht uw hond door de zomerse temperaturen toch oververhit raken koel hem dan zo snel mogelijk  af: dit doet u het meest efficiënt met stromend, niet te koud water en/of met behulp van een ventilator of airco. Omwikkel uw hond niet met natte lakens want dit werkt averechts. Oververhitting is altijd een spoedgeval dus contacteer zeker uw dierenarts. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit kan heel goed met een cooling mat. Uw hond zal het zalig vinden. Ook zelfgemaakte hondenijsjes geven een leuke verfrissing. Week wat brokken in water en vries dit goedje in. Ook “ijsjes” op basis van natuur yoghurt zal uw hond heerlijk vinden. Zoals u ziet, ideeën te over om jullie dieren koel te houden.