Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen


In maart willen alle dierenartsen van DAMB graag de aandacht vestigen op het voorkomen van huid, oog- en oorproblemen. Door de immer strenger wordende wetgeving over antibioticagebruik, zijn wij als dierenartsen meer en meer gelimiteerd in het gebruik ervan. Als een erkende “best Care dierenartspraktijk vinden wij dit alleen maar goed. Hierdoor kan het behandelen van infecties echter moeilijker zijn of langer duren. Wij zijn dan ook van mening dat voorkomen beter (en vaak eenvoudiger is) dan genezen.
 
In de lente worden veel dieren weer actiever en komen ze vaker en langer buiten. Vaak krijgen ze naast schrammen en krasjes hierbij wel last van een droge, gevoelige of jeukend huid die somt dreigt te ontsteken. Wij hebben alvast verzorgende en kalmerende lotions en shampoos die u kunnen helpen om de huid van uw hond en kat in topconditie te houden.
 
Eveneens kan tijdens lange bos- en strandwandelingen vuil in de ogen en oren van uw hond terecht komen. Bij sommige rassen zelfs sneller en vaker dan andere. Wanneer dit vuil zich ophoopt, kan dit aanleiding geven dat het oog of oor gaat ontsteken. Dit zijn niet alleen zeer pijnlijke aandoeningen maar vaak ook langdurig in behandeling. Met de speciaal hiertoe ontwikkelde oor- en oogreinigers voorkomt u door een regelmatige reiniging vaak erger.
 
Aarzel niet en vraag ernaar bij uw dierenarts of aan de balie bij onze zeer ervaren paraveterinairen.