Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen


Informatie voor gezelschapsdierenhouders

Er zijn tal van diensten en adviezen die we u kunnen aanbieden. Mocht u na het lezen nog zitten met vragen of opmerkingen? Schroom niet om contact op te nemen met onze praktijk op 013-5042402 of door een e-mail te sturen naar info@damb.nl. De assistente staat u graag te woord. 

Openingstijden apotheek/ balie:
 

U kunt tijdens de openingstijden van de balie/ apotheek terecht voor al uw vragen, ophalen van recepten, voeding of andere producten maar bijvoorbeeld ook voor het wegen van uw dier.

 

In overleg kunnen we ook op een andere kliniek de bestelling klaarleggen. Mocht het u dus niet lukken om tijdens de reguliere openingstijden van uw kliniek de bestelling op te halen, we zoeken samen naar een oplossing voor u.

 

Goirle:
Maandag t/m vrijdag:
9.00-10.00uur  

13.00-18.00 uur
 

Zaterdag:
9:00 - 12:00 uur

 

Stokhasselt:
Maandag t/m vrijdag:
8.30 -10.00 uur en 13.00-18.00 uur

 

Diessen:
Maandag t/m vrijdag:

8.30-17.00 uur
 

Tijdens kantooruren wordt u automatisch doorverbonden met de centrale in Diessen. Belt u buiten kantooruren, dan wordt u automatisch doorverbonden met een achterwacht. 

 

Ja hoor, u kunt tijdens onze apotheek openingstijden binnen wandelen om uw dier te wegen. Geef het ook door aan onze assistente, dan zet ze het bij uw dier in de patientenkaart. 

Maandag t/m vrijdag is er in de ochtend, middag en avond een spreekuur.

 

De avondspreekuren worden niet iedere avond op iedere kliniek gehouden. Overleg met de assistente op welke dag, tijd en kliniek u hiervoor een afspraak wilt maken.

 

Op zaterdag is er een spreekuur van 9:00 - 12:00 uur in Goirle. U dient hier een afspraak voor te maken. We willen erbij vermelden dat voor het inloopspreekuur een toeslag per consult in rekening wordt gebracht.

 

 

We werken enkel op afspraak. Voor een afspraak belt u tussen 8.00-17.00 uur naar 013-5042402.

U wordt doorverbonden naar de telefooncentrale in Diessen. Een team van ervaren assistentes staan u te woord en kunnen op iedere kliniek een afspraak maken.

 

Heeft u een vraag? Loop dan bij ons binnen of we kunnen u ook telefonisch te woord staan.

 

U kunt ook online via de website een afspraak inplannen.

 

Het is belangrijk dat u snel actie onderneemt en een bestrijdingsplan opsteld. Tijdens de apotheek/ baliespreekuren kunt u voor het juiste advies en het juiste werkzame middel terecht. De assistente stelt met u een plan op zodat uw huisdier en u snel van het probleem af zijn!

Heeft uw huisdier last van een teek of zelfs meerdere teken? Probeer dan de teek in zijn geheel, zo snel mogelijk, al draaiend te verwijderen. Loop gerust eens binnen tijdens de apotheek/ baliespreekuren voor advies en een preventieve behandeling van teken bij uw huisider. 

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Uw dierenarts zorgt voor de gezondheid van dier en mens! Middelen die ingezet worden bij huisdieren worden ook gebruikt in de humane zorg. Het is dus erg belangrijk dat deze middelen juist in worden gezet zodat ze hun werkzaamheid behouden om uiteindelijk in sommige gevallen ook mensenlevens te kunnen blijven redden. Daarnaast is het erg lastig om via de telefoon in te schatten wat er precies met uw huisdier mankeert. Geneesmiddelen vereisen altijd maatwerk voor dier en ziekte. Ze kunnen zelfs giftig zijn of ongewenste effecten hebben bij verkeerd gebruik. 

Neem bijvoorbeeld een antibioticum. Antibiotica zijn belangrijk om ziekteverwekkers te bestrijden. Als we antibiotica willen blijven gebruiken, ook in de toekomst, moeten we ze op een verantwoorde manier inzetten. Daarom mogen alleen dierenartsen antibiotica voorschrijven na onderzoek van uw dier. Antibiotica zijn niet altijd noodzakelijk en gezonde dieren kunnen sommige infecties zelf bestrijden, zonder daarvoor medicijnen nodig te hebben. Therapietrouw is ook erg belangrijk voor verantwoord antibioticumgebruik. Geef het geneesmiddel altijd precies zoals uw dierenarts heeft voorgeschreven. Sla geen dosering over en stop de behandeling niet zonder overleg met de dierenarts.